Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Планираните полети до "Летище Бургас" отчитат ръст спрямо миналата година

През 2021 г. планираните полети до "Летище Бургас" отчитат увеличение спрямо катастрофалната за въздушния превоз 2020-а, a за дестинациите в Средна Европа ръстът е и спрямо 2019-а, съобщиха от пресцентъра на общината.

Полските авиолинии вече са представили кампанията си #SummerWithLOT за популяризиране на летните си полети до избрани градове и курорти в цяла Европа. Единствено до Бургас и Майорка се предвиждат линии, както от Варшава, така и от Катовице. Интересът от страна на полските туристи към българското Черноморие е традиционен, но в последните години Бургас се превърна в предпочитана дестинация за тях. Перспективата е броят на полските туристи да се увеличава. През 2021 г. полетите към "Летище Бургас" са с 13% повече от тези през 2019-а и със 140% повече от тези през минала година. През 2019 г. полските туристи у нас са 420 980 души, това е девето място (5 място в ЕС) по брой посещения. През летните месеци - юли, август и септември, тази година с цел екскурзия и почивка у нас са пристигнали 56 510 поляци.  

Осезаемо повишение на интереса към Бургас има още от Словакия, Чехия и Австрия.

Добри новини идват и от Великобритания - една от местните компании започна записвания за лято'2021 до Бургас от девет дестинации - Лондон, Единбург, Глазгоу, Белфаст, Нюкасъл, Лийдс, Манчестър, Ийст Мидландс и Бирмингам. Полетите ще започнат от месец май и ще продължат до октомври. За първи път компанията пусна в продажба толкова рано лятната си програма за 2022 г., където Бургас отново фигурира. 

На изток община Бургас граничи с Черно море, като опасва най-големия залив в Чеpно море - Бургаският залив, с ширина 10-12.5 километра. Основният потенциал за развитие на туризма в общината са: плажовете, горските и биоклиматични ресурси, минералните води, лечебната кал, защитените природни територии. 

До Бургас се намира международното и второто по натовареност българско летище.

Facebook logo
Бъдете с нас и във