Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Плажовете „Шкорпиловци - централен“ и „Делфин“ търсят концесионери

Кабинетът взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за морските плажове „Шкорпиловци - централен“ в община Долни Чифлик, област Варна и „Делфин“, община Несебър, област Бургас. Целта е  обезопасяването им и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Процедурите се провеждат по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Предлага се срокът на концесиите да е по 20 години.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за морския плаж „Шкорпиловци - централен“ е 24 923,99 лева без ДДС, а за „Делфин“ - 26 071,25 лева без ДДС. Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Двата плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по закона - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване, санитарно-хигиенното поддържане и предоставяне на услуги от обществен интерес.

На днешното заседание на правителството бе определен  концесионера на морския плаж „Равда - Олимпийски надежди“, община Несебър. След проведена открита процедура министърът на туризма бе упълномощен да сключи договор за концесия с „Джедар“ ЕООД. Концесионерът се задължава за целия срок на договора от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър до 8 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг до 8 лв. с ДДС.

Размерът на годишното концесионно възнаграждение за първата година е в размер на 42 601,85 лв. без ДДС.

Инвестициите за обезопасяване на морския плаж и прилежащата акватория за срока на концесията са 226 656 лв. с ДДС

Facebook logo
Бъдете с нас и във