Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Петър Стоянов стана почетен гражданин на София

Президентът на България от 1997 до 2002 година Петър Стоянов стана почетен гражданин на София. Званието му беше присъдено по време на тържествената сесия на Столичния общински съвет. Сред останалите, получили признанието, са проф. Цочо Бояджиев - учен, философ, поет и преводач, Димитър Манов - хореограф, Людмил Ангелов - пианист, Любен Зидаров - художник, проф. Михаил Неделчев - литературен историк и теоретик, и общественик, и Асен Шопов - режисьор, актьор и сценограф.

Столичната община официално отбелязва за 30-и път Деня на София. На 17 септември се почита паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов. Пред храма "Света София" се състояха тържествен водосвет и церемония по издигане знамето на столицата.

Трудният диалог с правителството беше акцент в речта на кмета Йорданка Фандъкова в празничния ден. "Искам да го кажа отново и на днешния ден – София заслужава, заслужава  отговорност и решителност.  София плаща сметките си сама и не иска подаяния, а малка част от това, което градът и софиянци изработват и допринасят за цялата държава. За съжаление, меките килими в парламента и партийните централи бързо карат някои политици да забравят ходенето по улиците в живия живо", заяви Фандъкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във