Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Пето издание на фестивала "Вино и гурме" в Пловдив

В Пловдив започва петото издание на фестивала "Вино и гурме". В Стария град представители на 20 изби от цялата страна ще предлагат подходящи за сезона вина, съобщи БНР. 

Ресторантьори ще подбират най-добрите ястия за тях. Организатори на дефилето са Съветът по туризъм, Общината и Университетът по хранителни технолигии. 

"Посетителите на фестивала „Вино и гурме” ще могат да дегустират предлаганите комбинации между храната и напитките. Преди това комисия ще определи кои са най-добрите, казва проф. Йорданка Алексиева, зам.-ректор на Университета по хранителни технологии.

"Надявам се гостите, както и жителите на града да се опитат да оценят голяма част от тези съчетания и активно да участват в събитието, което ще обогати не само тяхната кулинарна, но и тяхната култура за дегустация на вино. Ще имат ръководител в това тяхно пътешествие. Нашите студенти, които сме ги подготвили със знания и умения, така че да бъдат полезни на всички".

В съпътстващата програма на фестивала са предвидени работилници. Желаещите да посетят културно-историческите забележителности на Пловдив ще могат да ползват отстъпки.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във