Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Петкова разчита на Камарата на строителите за ключови енергийни проекти

Изграждането на необходимата газова и електроенергийна инфраструктура е от решаващо значение за развитието на отрасъла. Разчитам на конструктивния диалог и на експертизата на Камарата на строителите в България, за да продължим съвместната си работа при реализацията на ключови енергийни проекти. Това е заявила министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на среща с управителния съвет на Камарата на строителите в България.

Представителите на строителни компании са уверили министър Петкова, че подкрепят усилията за поддържане стабилността на енергийния отрасъл и завършване на неговата инфраструктура.

Министърът е запознала представителите на браншовата организация с някои от водещите инфраструктурни проекти в газовия и електроенергийния сектор, сред които интерконекторите с Гърция и Сърбия, проектът за европейски газоразпределеителен център Балкан, проектите за изграждане на далекопроводи на Електроенергийния системен оператор, рехабилитацията на ПАВЕЦ "Чаира" и язовир "Яденица" и други. Петкова е запознала представителите на Камарата на строителите в България и с дейностите по рехабилитация на наличната техника в "Мини Марица-изток" и ТЕЦ "Марица-изток 2".

По време на срещата са били обсъдени проблемите, свързани с намирането на квалифицирана работна ръка, оптимизиране провеждането на обществени поръчки и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във