Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Петков: Ще вземем най-отговорната национална позиция

Съветът по сигурността ще е основният орган, който ще взима сериозните решения, засягащи сигурността на България. Това заяви премиерът Кирил Петков. "Днес всички служби ще бъдат на Съвета. Искам да чуя всички мнения, за да вземем общо решение и да излезем с точна препоръка към Министерския съвет", добави той.

Премиерът отчита повишаване на напрежението по оста Русия-Украйна. "Явно напрежението се вдига, всички виждаме това. Но не бих казал, че в момента сме на ръба на война. Ние ще бъдем конструктивен партньор и съюзник в НАТО и Европейския съюз, за да сме в съответствие със съюзниците си. Решенията, които се взимат, са базирани изцяло на българските служби за сигурност, на българските министри и на Министерския съвет”, увери той. По думите му корабите в Черно море и самолетите на НАТО, изпращани насам, не са извънредна ситуация. "Това е част от решение, което се взе през 2016 г., няма някаква нова рамка", уточни Петков. 

Министър-председателят посочи, че на базата на пълен анализ ще бъде взета най-отговорната национална позиция.

"Не е време да се упражнявате в политика. В момента имаме национален интерес. Нещата, които трябва да се говорят, са на база истински анализи, а не на някакви пиар кампании", обърна се Кирил Петков към опонентите си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във