Банкеръ Daily

Парламентарен контрол

Петков ще отговаря на питане за жп линията София - Драгоман

Парламентарният контрол ще започне от 9:00 часа, според програмата за работа на Народното събрание. Премиерът Кирил Петков ще отговори на питане на ДПС за решение на Министерския съвет, с което е разрешено Министерството на транспорта и съобщенията и Националната компания "Железопътна инфраструктура" да подпишат договор за финансиране на проект "Модернизация на жп линия София - Драгоман - сръбска граница, жп участък Волуяк - Драгоман - фаза 1", с отпусната финансова помощ в размер на 166,2 млн. лева, осигурени от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020.

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов ще даде информация възложен ли е доклад за оценка на въздействието за проучване за трасе по направление Монтана - София с тунел под Петрохан.

В парламентарния контрол ще участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, външният министър Теодора Генчовска, социалният министър Георги Гьоков, транспортният министър Николай Събев, както и министърът на културата Атанас Атанасов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във