Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Перник е сред водещите градове у нас по трудова мобилност на работната сила

Кметът Вяра Церовска (вдясно) предостави готовия проект за изграждане на съоръжение на регионалния министър Петя Аврамова

Община Перник започва мащабен проект - строителството на нова пътна отбивка по скоростната магистрала при "Марина бара" към града, съобщиха от общината.

С него ще бъде направена трета отбивка  на околовръстния път на град Перник, която ще даде възможност автомобилиня трафик да влиза по-бързо към централната градска част. Досега това става само на две места. Стойността на заданието е 894 000 лева с ДДС и включва строителство на пътна отсечка с дължина 150 м, втори коловоз по жп линията София - Радомир и укрепителни дейности.

Община Перник и Агенция "Пътна инфраструктура" вече са подписали споразумение за изграждане на отсечката, като общината осигурява проекта и терена, а пътната агенция ще финансира самото строителство.

Очаква се с изграждането на пътната връзка трафикът да се облекчи значително. Според данните от трафик камерите всеки ден между София и Перник пътуват 27 000 превозни средства, което именно налага вземането на мерки за намаляване напрежението на входовете на града. А причината за това е, че Перник е на последните места у нас по работна заплата и брой наети. В града най-бавно нарастват заплатите, а в столицата възнагражденията са най-високи и предлагането на работни места е много по-голямо. Това нарежда област Перник на едно от водещите у нас места по трудова мобилност на работната сила.
Кметът на общината информира, че е финализирана вече обществената поръчка за избор на изпълнител за ремонта на пътя Драгичево-Рударци- Кладница, където живеят около 8000 жители на София, както 1500 души местно население.

Facebook logo
Бъдете с нас и във