Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Пенсионират правителствения "Фалкон"

Кабинетът възложи на днешното си заседание на Авиоотряд 28 да сключи договор за доставка на нов правителствен самолет. Преди месец навигационната система на правителствения „Фалкон“ отказа във въздуха, докато премиерът Бойко Борисов беше на борда. Инцидентът се случи при пристигането на правителствената делегация след среща в Солун на 15 ноември. 

Генералният директор на Авиоотряд 28 ген. Тодор Коджейков трябва да започне преговори за сключване на договор за доставка на въздухоплавателно средство за изпълнение на полети със специално предназначение. Резултатът от преговорите ще бъде докладван на Министерския съвет за приемане на постановление. Със същото решение се възлага да бъдат проведени необходимите процедури, съгласно българското законодателство, за изграждане на хангар за съхранение и техническо обслужване.

Ген. Коджейков няколко пъти предложи да бъде купен нов самолет. Машината е на 19 години, а инцидентите с нея зачестяват. През изминалите години имаше редица технически проблеми с „Фалкон“-а  докато премиерът е на борда. През 2014 г. пукна гума при кацане, а през 2015 г. не се прибра носовият колесник.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във