Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Пчеларите подават заявление за плащане по Националната програма за 2022 г.

Пчеларите, изпълнили договорите си по Националната програма по пчеларство, могат да подават заявления за плащане в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ до 15 август, включително.

Общо 2 582 314 лева е изплатената до момента от фонда финансова помощ по националната програма за тази година. От 13 юни, когато започна приемът на заявления за плащане по програмата, до момента са подадени над 1700 комплекта с документа. За всяка от посочените в договора дейности от мерките на Националната пчеларска програма може да бъде подадено отделно заявление за плащане.                Припомняме, че кандидатите по тази програма трябва да са извършили одобрените им разходи в периода от 1 август 2021 година до 31 юли тази година. Важно изискване е кандидатът да има валидна регистрация като земеделски стопанин в регистъра на земеделските стопани на Министерството на земеделието и храните. Другите условиа за участие в процедурата са: да е подал актуална информация за пчелините и броя на пчелните семейства в регистъра на пчелините воден от Българската агенция за безопасност на храните, да няма задължения към държавния бюджет, и да не е осъждан.

Подадените заявления за плащане подлежат, както на административни проверки, така и на проверки на място за изпълнението на дейностите по договора, уточниха от фонда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във