Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Павлова няма да подкрепи ПФ, защото ще спрат санирането

Няма да подкрепим правителство, без значение от кого е направено, ако не подкрепя програмата за саниране. Вчера от Патриотичния фронт обявиха, че не подкрепят програмата. Това заяви министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова след редовното заседание на Министерски съвет.

Павлова каза, че още е твърде рано да отговори дали би подкрепила правителство на Реформаторския блок, но не отрече категорично подобна възможност. 

Министърът съобщи, че на днешното заседание е прието постановление, с което са осигурени 1 млрд. лв. за Националната програма за саниране на многофамилните жилищни сгради. Програмата е обезпечена на 100% и не остават неразплатени договори. 

"Програмата, която беше един от основните приоритети на правителството беше осигурена като мандат и програма в рамките на 1 млрд. лв. за сключване на договори за изпълнение на саниране на сгради на територията на цялата страна. С днешното решение на 100% финансово обезпечаваме програмата и не оставяме неразплатени договори. Гарантираме както плащанията за 2016 г., така и че през 2017 г. на 100% са подсигурени всички договори“, заяви Павлова.

Тя бе категорична, че нито едно следващо правителство няма да има основание да не разплаща, защото е осигурен ресурс. Парите идват от излишъка от централния бюджет.

„Чрез постановлението, за да не оставим финансово необезпечени договори, ние предсрочно и авансово осигуряваме ресурса, с който да разплащаме на нашия кредитор, а не го оставаме напред във времето да се надяваме и да чакаме някой друг да го разплаща. Разплащането не е дължимо днес, но го обезпечаваме още днес, благодарение на излишъка, който имаме“, коментира министърът в оставка. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във