Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Павлова: Не очаквайте пътищата да са изчистени до асфалт през зимата

Не може и не трябва да имаме очаквания за чист, черен асфалт през зимата, включително и на магистралите. Това обясни регионалният министър Лиляна Павлова. Над 3080 са машините, които трябва да бъдат мобилизирани за почистване на републиканската пътна мрежа през зимата, съобщи тя пред Нова телевизия.

"Имаме необходимите количества почистващи материали за началото на сезона, не навсякъде има за целия сезон”, обясни регионалният министър. Ето защо фирмите ще бъдат санкционирани, ако не изкарат машините на пътищата.

При обилен снеговалеж ще се затварят тунелите на магистрала „Хемус”, заяви Павлова и призова всички шофьори да сложат зимните гуми. "Когато имаме двупосочно движение в една тръба или едното платно на магистралата, ще сме длъжни да затворим изцяло този участък, той да бъде обработен и почистен, след което вече да пропускаме движението. За тировете ще има паркинги, където те ще трябва да изчакват, а леките коли ще преминават по три обходни маршрути”, обясни регионалният министър.

"В една пазарна икономика този, който е голям, който има ресурс, който има капацитет и машини, той успява на пазара”, така тя коментира съмненията за картел в пътното строителство.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във