Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Павлова: 2017 г. щe е много активна за строителството

2017 г. щe е много активна по отношение на строителството. Над 1,5 млрд.лв. са планираните инвестиции само по линия на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г. , планираните ремонти и строителство на нови пътища по линия на Агенция „Пътна инфраструктура“, както и по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Това заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова по време на среща с новоизбрания председател на Управителния съвет на Камарата на строителите в България – инж. Николай Станков. 

Павлова изтъкна и важността от въвеждането на тол-системата и електронните винетки, чието стартиране се блокира от обжалвания на фирми. Те ще позволят да се генерират повече средства за инвестиции в пътища и ще са по-справедливата форма на заплащане от страна на гражданите. 

Тя  посочи и активната работа на Камарата на строителите в Консултативния съвет в областта на проектирането, строителството и инвестиционния процес към министъра. „Спорове, разбира се, не липсват, но те са конструктивни и имат отношение със законодателството в страната“, каза още Павлова. 

Министър Лиляна Павлова удостои досегашния председател на Камарата на строителите в България –инж. Светослав Глосов с Плакет на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тя му благодари за успешната съвместна работа в изминалите шест години и му пожела здраве и успехи. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във