Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Парламентът остава без вода

Точно в разгара на летните жеги депутатите ще трябва да си купуват минерална вода от близките магазинчета, тъй като в Народното събрание няма да има. Причината за това е, че и поредният, пети, конкурс, за избор на доставчик на животворната течност се провали.

Вестник "БАНКЕРЪ" научи, че процедурата е била прекратена на 10 юни с решение на Петя Гладилова, която е и.д. главен секретар на парламента. Мотивите й затова са били, че в надпреварата, с бюджет от 18 хил. лв., е била подадена само една оферта - от пловдивската фирма "Ес енд ди корпорейшън". Въпросният участник обаче е бил отстранен поради несъответствие с предварително обявените условия. В случая "Ес енд ди корпорейшън" е предложила да доставя на депутатите само една търговска марка натурална минерална вода ("Дивна"), при условие че са били изискани минимум две. Освен това водата "Дивна"не е натурална минерална, което също не съответства на предварително обявените условия.

Всичко това показва, че интересът на основните производители на минерални води да извършват доставки за Народното събрание клони към нула. Точно по тази причина се провалиха и предишните конкурси. Първият опит за доставка на такива продукти беше направен на 11 март 2013 г., но точно тогава парламентът се разпусна след оставката на правителството на Бойко Борисов. На 10 май същата година отново бе пуснат търг, но и той бе прекратен, защото единственият участник не отговаряше на изискванията. Следващият опит е от юни - подадени бяха три оферти, но до договор не се стигна. Четвъртото обявяване на поръчката беше направено в края на миналата година. Резултат пак нямаше.

Facebook logo
Бъдете с нас и във