Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Парламентът дава 100 бона за кафе и сметана

S 250 d6dc08a5 61d3 4b47 a4bb 23ecf689b0df

Точно 100 хил. лв. без ДДС е предвидило ръководството на Народното събрание за кафето и водата на депутатите през тази година. За осигуряването на въпросните дребни удоволствия в последните работни дни на 2014-а е била обявена специална обществена поръчка, оферти за участие в която ще се приемат до 20 януари. От документацията става ясно, че 60 хил. лв. от парите ще отидат за минерална вода в различни разфасовки, включително и в стъклени шишета.

Поръчаното кафе на зърна пък трябва да е два вида - смес "Арабика" и "Робуста" и 100% "Арабика", като е задължително да са от луксозна марка. Освен това в списъка са включени безкофеиново кафе на прах – вакуумиран пакет, смляно кафе за еспресо машина (също висококачествен бленд), инстантно кафе 2 в 1 и 3 в 1, както и чисто инстантно кафе в пакетчета. Не на последно място за народните представители са поръчани и различни видове капучино в пакетче - с вкус на шоколад, ванилия и други. Разбира се, помислено е и за захарта - като за бялата е посочено да е българско производство, а кафявата - да бъде натурална тръстикова.

Проверка на в. "БАНКЕРЪ" показва, че през миналата година доставката на бутилираната минерална вода е била поверена на "Ес енд ди корпорейшън" със собственик Делко Костадинов. Същата фирма е кандидатствала и за доставката на чай, бонбони, ядки, плодови сокове и безалкохолни напитки, но е била отстранена поради различни неточности и пропуски. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във