Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Парите за ремонта на Су-25 вече са преведени

Сухой Су-25 е едноместен щурмови самолет с 2 двигателя, създаден в Съветския съюз от компанията "Сухой"

Странни сигнали подаваме постоянно към съюзници, приятели и останалите. Но пък така всички са доволни. Русофобите потриват доволно ръце, защото вече платихме за американските Ф-16 и след има-няма три години те ще кацнат на нашите летища, които са налични тогава. От друга страна, русофилите също нямат основания за притеснение. Министерството на отбраната вече е превело парите за ремонта на самолетите Су-25. Това лично съобщи на страницата си във Фейсбук премиера Бойко Борисов. Значи все пак оставаме в приятелски отношения и с Русия.

"Посетих авиобаза "Безмер", сподели премиерът, където се запознах със състоянието на самолетите Су-25. Правителството изпълни своя ангажимент и осигури 82.51 млн. лв. на Министерството на отбраната за ремонта на самолетите".

"Бях информиран, че военното министерство вече е превело сумата на фирмата, която ще извърши ремонта на Су-25. Очаквам в кратки срокове компетентните органи да подготвят самолетите за транспортиране и ремонтът да започне", обяви премиерът за феновете си в социалната мрежа.

По думите му, това ще позволи възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25 и запазване на придобитите отбранителни способности в периода до придобиване на новия тип боен самолет.

Т.е. надяваме се руснаците да се справят по-бързо с ремонта и самолетите Су-25 да продължат да ни пазят. Няма лошо. Все пак тези щурмови самолети -Frogfoot, кодовото им име по терминологията на НАТО, са налични, имат повече от 25-годишна оперативна история на производство, а и са се доказали в множество военни конфликти по света. Самолетът е предназначен за непосредствена поддръжка на съхопътните войски над бойното поле. То това всъщност какво ни касае, така или иначе нямаме такъв род войски. Наличните са някъде на мисия в чужбина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във