Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ПАДАТ ШЕФСКИ ГЛАВИ В ИЗДАНИЯТА НА ВАЦ

Управителят на Вестникарска група България Петър Щерцинг подаде оставка, която е в сила от 1 септември. Желанието му било да напусне България веднага след тази дата. Това е официалната версия, която главните редактори на вестниците Труд и 24 часа дали на журналистите по повод неговото напускане. В четвъртък (30 август) собствениците на есенския гигант ВАЦ Ерих Шуман и Гюнтер Гроткамп приеха оставката на сънародника си чрез отговорника в групировката за България Бернд Наке, който пристигна спешно у нас специално заради случая. Според журналисти от двата вестника, напускането на Щерцинг се очаквало от няколко месеца.
В официалното съобщение за напускането на германския мениджър се изказва и благодарност за работата му. Той ще остане консултант на ВАЦ по медийни проекти в Източна Европа.
Въпреки привидно спокойния тон, който запази ръководството на Вестникарска група България, възможно е раздялата да е следствие от трусовете в тиражите на двата най-масови всекидневника у нас. След повишението на продажните им цени през миналия месец бе отчетен чувствителен спад в тяхното разпространение. Очевидно ръководството на концерна е констатирало, че продажбите на двата вестника са намалели и по вина на мениджърите им. Хора от бранша не изключват през идната седмица да паднат още шефски глави в двата вестника.

Facebook logo
Бъдете с нас и във