Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Отвориха офертите за основен ремонт на Троянския проход

Единадесет са офертите в обществената поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на 22,3 км от проход „Троянски“ /път ІІ-35 Троян – Кърнаре/, в участъка от Беклемето до с. Кърнаре в област Пловдив. Процедурата беше обявена през юли от Агенция "Пътна инфраструктура". Изработването на техническите проекти е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. Целта на проекта е да се осигури целогодишна проходимост на републиканския път през най-високия старопланински проход в страната и да се подобри свързаността в региона. Трасето преминава  изцяло в планински терен с големи надлъжни наклони и остри завои.

Отворените оферти са на:

-ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ ООД;

-ТРАФИК ХОЛДИНГ ЕООД;

-ПЪТПРОЕКТ 2000 ООД;

-ВИА-ПЛАН ЕООД;

-ПЪТПРОЕКТ ЕООД;

-РУТЕКС ООД;

-Обединение “Ий Кей Джей – Виа – Ей Джей” ДЗЗД;

-АЛВЕ КОНСУЛТ ЕООД;

-ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ ООД;

-ДЖИ М ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД;

-ИЛИЯ БУРДА ЕООД.

Прогнозната стойност на поръчката е 445 880 лв. без ДДС.

Отворени са 6 оферти и в обществената поръчка за изработването на технически проект за основен ремонт на около 8,4 км от Подбалканския път I-6 София – Бургас, в участъка от границата между Софийска област и област Пловдив при отбивката за гр. Копривщица до моста „Зли дол“ при гр. Клисура.

Отворени са офертите на:

-ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ ООД;

-ВИА-ПЛАН ЕООД;

-АЛВЕ КОНСУЛТ ЕООД;

-ПЪТПРОЕКТ ЕООД;

-ДЖИ М ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД;

-ИЛИЯ БУРДА ЕООД.

Индикативната стойност на поръчката е 167 860 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни. Предвидено е проектирането на ремонта както на първокласното трасе, което е в планински терен, така и на 9 виадукта в участъка.

Троянският проход

(познат също като Беклемето) е планински проход (седловина) в централната част на Троянската планина (част от Средна Стара планина).  Той обхваща територия, която попада в две административни области в централната част на страната - Ловеч (Общита Троян) и Пловди (Община Карлово).

Дължината на прохода е 40.8 км, надморската височина на седловината Беклемето е 1525.50 метра. Троянският проход е най-високият проход в Стара планина.

През прохода от север на юг преминава последния участък от второкласния Републикански път II-35 (от км 85.5 до км 126.3) Плевен-Ловеч-Троян-Кърнаре. Поради високата надморска височина и обилните снеговалежи и снегонавявания в района през зимния сезон проходът не се поддържа и се затваря за движение на моторни-превозни средства.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във