Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Отвориха оферта за придобиване на нов боен кораб

В Министерството на отбраната днес беше отворено постъпилото предложение от участник в процедурата за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за Военноморските сили. Междуведомствената работна група, назначена със заповед на премиера Бойко Борисов, с представители на Министерството на отбраната, Министерството на финансите и Министерството на икономиката, отвори офертата, постъпила в установения срок. 

„От заявилите интерес още шест компании, четири отговориха, че не могат да представят предложение в отговор на поканата, а от две не е получен отговор. Съгласно рамката на Проекта за инвестиционен разход, при подаване дори на една оферта, тя трябва да бъде разгледана и оценена“, поясни контраадмирал Митко Петев, командир на ВМС и съпредседател на междуведомствената работна група. 

Работата на междуведомствената група продължава с разглеждане на техническото и ценовото предложение в постъпилата оферта, съгласно методиката, която е разгледана подробно на Съвет по отбраната. 

Работата на групата ще завърши с доклад към министъра на отбраната с предложение за последващи действия. 

Инвестиционният проект за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб беше приет с решение на Министерския съвет от 1 април 2016 г. и на 43-ото Народно събрание от 2 юни 2016 г. Проектът предвижда въвеждането на въоръжение на два многофункционални патрулни кораба.

Facebook logo
Бъдете с нас и във