Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Отстраняват служители на ДФЗ, бавили проекти без основание

За забавени проекти между 20-30 месеца, алармира по време на брифинг директорът на ДФ „Земеделие“ Борис Михайлов. 

Той увери, че всички хора с изрядни документи, ще си получат парите.

„При умишлено бавене на ваш проект можете да сигнализирате МВР или да ми звъните директно на мен“, призова Михайлов.

По думите му забавените проекти, ще бъдат придвижени. „Договорите ще се изпълняват честно, прозрачно и почтено и ще държа на същата коректност от страна на земеделците“, заяви директорът на фонда.

„ДФ „Земеделие“ разпределя годишно около 2-3 милиарда лева. Това е огромен ресурс и огромна отговорност. Ще бъда безкомпромисен става ли въпрос за измами и корупция“, категоричен бе Борис Михайлов. Той отчете и свършеното във фонда, откакто той е начело.

„Извадихме от анонимност експертите, които разглеждат проектите. Времето на колективната безотговорност отмина. Всеки ще знае кой го администрира“, подчерта директорът на ДФ „Земеделие“.

„Българската земя е в състояние да ни захранва. Защо трябва да внасяме чужда продукция, като можем да разчитаме на родните производители. Българската земя е най-добрата в света и може да ни храни“, посочи той.

„Добрата новина е, че експертите на фонда ще подкрепят дребния и средния производител“, каза още Михайлов.

„Обръщам се към земеделските стопани, за да ги успокоя, че служителите, които се изживяваха като феодали вече са предупредени, те са ваши подчинени. До момента нямаме ясни сведения за корупция. Не мога да хвърлям недоказани обвинения. Уволненията на служители са поради неизпълнение на задълженията, някои напуснаха по собствени причини. Каква е причината да се бавят проекти, които са изрядни? Според мен това е корупционна практика, но не мога да го докажа. Затова тези служители, които са го допуснали, ще си заминат“, увери той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във