Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Отстраняват дефектите по ремонтите на "Графа"

Столична община обяви, че се отстраняват недобре извършени работи, констатирани от надзора и възложителя, по ул. „Граф Игнатиев“, площадите „Славейков“, „Гарибалди“ и градината на „Св. Седмочисленици“. Във вторник Утре на възложителя, надзора, проектанта и строителя ще проверят отстраняването на забележките.

"Ако недобре извършените дейности не бъдат отстранени до 28 май, ще бъде наложена санкция за качество. По искане на кмета на София Йорданка Фандъкова допълнително ще бъдат монтирани дървени скари за сядане на всички каменни пейки на пл. „Славейков“, обяви директорът на дирекция „Транспортна инфраструктура“ инж. Даниел Евлогиев.

Бронзовата пейка с Петко и Пенчо Славейкови ще бъде върната на мястото й веднага след приключване на реставрацията. Възстановен е фонтанът, който ще бъде пуснат след въвеждане в експлоатация от главния архитект на Столична община. Все още се чака решение на проектанта за чешмата и кафе-павилионите, които ще бъдат поставени в градината на „Свети Седмочисленици“.

„В началото на април разширеният експертен съвет по устройство на територията възложи смяна на ограничителите на трамвайното трасе. Гранитните ограничители ще бъдат подменени с чугунени боларди. Демонтажът и монтажът ще бъдат извършени допълнително безплатно от изпълнителя“, поясни инж. Евлогиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във