Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Отпуснаха над 300 хил. лева за проекти в рибарския сектор

Повечето от тях са за летен кинофестивал в Поморие

Още над 332 хил. лева преведе Държавен фонд "Земеделие" за четири проекта от ОП "Рибарство". Пакетните предложения са по мярка 4.1 "Развитие на рибарските области".

Ето и кои са конкретните проекти и изплатените суми към тях:


  • За Местната инициативна рибарска група "Поморие - Несебър" е изплатената субсидия в размер на почти 200 хил. лева. Инвестицията по проекта е за провеждане на ежегоден летен кинофестивал "Кинолято Поморие".

  • По проектът "Да защитим природното наследство на рибарската област" пък е изплатена окончателна субсидия от над 20 хил. лева. за Местната инициативна рибарска група "Главиница-Тутракан-Сливо поле".

  • Малко под 23 хил. лева пък получи Местната инициативна рибарска група "Шабла – Каварна - Балчик" . Целта на проекта е разнообразяване на дейности чрез насърчаване на многостранна заетост на рибарите. 

  • Близо 90 хил. лева отиват за организирането на Национален фестивал на пъстървата - Доспат 2015. Те са предназначени за проекта на Местната инициативна рибарска група "Високи Западни Родопи: Батак –Девин-Доспат".

За първият проект безвъзмездната финансова помощ е до 60%, а за останалите три е в размер на 100% от одобрената субсидия. От тях 75% са от Европейския фонд за развитие, а 25% - от държавния бюджет.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във