Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Отпускат близо 2 млн. лева за спортните клубове

Министерството на младежта и спорта ще отпусне допълнително близо 2 млн. лв. за спортните клубове. Това означава, че с близо 30% ще бъдат увеличени средствата, осигурени за тях през 2020 г.

Допълнителното финансово подпомагане на клубовете се прави заради ограниченията в дейността им, които бяха наложени заради с разпространението на епидемията от коронавируса. Основната цел на мярката е спортните клубове да бъдат подпомогнати за създаването на условия за реализиране на ефективен тренировъчен и състезателен процес на спортистите и усъвършенстване на системата за управление на подготвителния процес, като възможност за спортно развитие и основа за реализиране на високи спортни резултати, обясняват от ведомството. 

Отпуснатите средства в размер на 1,9 млн. лв. са по “Програмата за развитие на спортните клубове за 2020 година”. Те ще достигнат до 889 клуба в цялата страна, които кандидатстваха успешно със свои проекти в началото на тази година. Те бяха финансирани съгласно Методиката за разпределение на финансовите средства на ММС за подпомагане дейността на спортните клубове през 2020 г. Отпуснатата тогава финансова помощ ще бъде завишена с 30% след издадена Заповед от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Средствата ще бъдат предоставени още този месец след сключването на допълнителни споразумения със спортните клубове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във