Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Отоплителният сезон ще приключи на 30 април

Отоплителният сезон ще приключи на 30 април, съгласно нормативната уредба, според която „Топлофикация София“ има задължението да предоставя топлинна енергия.

Парното може да бъде спряно предсрочно при настъпването на няколко изисквания. Това са три последователни дни със средноденонощна температура над 12 градуса и прогноза за трайно затопляне през следващите 7-10 дни. Към момента тези условия не са изпълнени. При топло навън време, температурата у дома може да се регулира.

Абонатната станция е снабдена с температурни датчици, така че при повишение на външните температури, тя намалява притока на топлинна енергия. С настъпването на вечерта и падането на температурите, тя възстановява режима си на работа. Клиентите могат да затворят вентилите на радиаторите и уредът за дялово разпределение няма да отчита потребление.

Сметките за март скоро ще бъдат готови, те ще бъдат изчислени по цената, действаща до 1 април 2020 г., съгласно разпределението от топлинните счетоводители. Сметките за потребената топлинна енергия в сградите през април ще бъдат изчислени по цената, която е определена от КЕВР от 1 април.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във