Банкеръ Daily

Драмата продължава

Отново ремонтират ремонтираната част на „Дондуков“

Драмата с ремонта на столичния булевард „Дондуков“ продължава. Оказва се, че трябва да се ремонтира вече ремонтираната част в отсечката между улиците „Бачо Киро“ и „Будапеща“.

Там ще се пренареждат паветата на велоалеята, която все още не е пусната за движение, но беше напълно готова още в средата на септември, както и цялата част от Министерски съвет до кръстовището с улица „Г.С. Раковски“. В момента са извадени част от паветата и на тяхно място ще се поставят решетки за отводнителни канали. 

На 4 ноември месец и половина след като бяха пуснати за движение части от булевард „Дондуков“, се наложи те отново да бъдат ремонтирани. Движението там бе спряно, тъй като паветата, които бяха поставени съвсем наскоро, се пренареждаха отново. Реконструкцията на бул. „ Дондуков“ започна на 3 юли. На 15 септември бяха пуснати за движение две отсечки - от Министерски съвет до улица „Раковски“, където настилката е паваж, и от улица „Кракра“ до бул. „Васил Левски“.

Некачествените ремонти са честа причина за недоволство. В неделя от 13:00ч. пред Министерски съвет ще се проведе "протест за цялостно творчество" на кмета Фандъкова -  #ДанчеСлез. На него, освен гражданите, официално са поканени всички общински съветници, независимо от тяхната партийна принадлежност.

"Смятаме, че присъствието им в неделя ще е възможност да чуят проблемите на софиянци без посредници, без “да си говорим през медиите” и да покажат на практика, че са членове на Столичен общински съвет, за да защитават обществения интерес. Протестът ни е политически - ще настояваме за политики, но няма да допуснем да бъде партийно оцветен. Проблемите на София са надпартийни, отдавна трупани и е време да бъдат решени", обясниха от гражданската инициатива "Спаси София". 

От инициативата казват също, че третият мандат на кмета Фандъкова е белязан от поредица скандали, провалени проекти и ремонти, както и вредни за града политики - повишението на цената на билета, недостатъчен и нередовен градски транспорт, аматьорски велоалеи, ремонтите на Дондуков, Шипченски проход, Цариградско шосе, автомобилен хаос и опасно замърсяване, липсата на базова инфраструктура, разрушаване на паметниците на културата, ориенталска визия вместо красива европейска столица. 

Миналата седмица на шега преименуваха бул. Дондуков на бул. Фандъков. "Признателните граждани на София решиха в знак на благодарност към столичния кмет да преименуват централния бул. Дондуков на бул. Фандъков. Столичани мотивират решението си с качествено изпълнената работа по обекта, предаден в рекордните 138 дни, вместо предвидените по договор 70. Те допълват, че кметът храбро е защитавал и интересите на Общината, като на любимата фирма-изпълнител са платени над 7 млн лв. за един колометър и не е наложена нито една глоба. Видимо за всички е, че духът на Стара София е изцяло запазен – неравни тротоари покрити с шахти и евтини павенца, бетонови замазки правени сякаш от деца, трамвайно трасе с технология от миналия век, пропаднали павета и зейнали фуги пълни с пясък – все добре известни на всички елементи на градската среда“, написаха от "Спаси София". 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във