Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Отново е разрешено провеждането на шофьорски курсове

След близо двумесечна пауза отново могат да се провеждат шофьорски курсове. Има обаче специални изисквания за здравна безопасност. И инструкторите, и обучаващите се ще трябва да спазват всички нужни противоепидемични мерки.

"Подсигуряваме всички дезинфекциращи препарати и пособия - ръкавици, маски. Имаме два вида дезинфектанти, антибактериални кърпички, за да можем максимално да предпазим курсиста, както и самите себе си.  Ние препоръчваме на нашите курсисти да си идват с такива средства, но все пак на тези, които нямат, или са ги забравили, ние ще им осигуряваме",  обясни пред Нова телевизия Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

Освен личните предпазни средства, школите по кормуване предприемат и допълнителни мерки за дезинфекция на учебния автомобил. След всеки кормилен час автомобилът се напръсква с дезинфектант. След като приключи часът на последния курсист, се извършва и цялостно почистване на колата в автомивка.

Ръководителите на учебните центрове ще следят за спазването на противоепидемичните мерки и ако това не се случва, ще се налагат наказания.

Учебните центрове по кормуване бяха сред най-тежко засегнатите от извънредното положение. Въпреки това, от бранша се надяват, че с разхлабването на мерките, ще могат да се върнат към нормалния си начин на работа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във