Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Отново българин пое ръководството на „Сименс Мобилити“ – България

Калин Иванов

Калин Иванов пое ръководството на „Сименс Мобилити“ – България, считано от 1 юли, съобщиха от компанията. Той замени на поста дългогодишния ръководител на бизнес звеното (сега самостоятелно управлявано дружество), което отговаря за проектите на Siemens в сферата на мобилността и транспорта в България. Неговият предшественик - д-р Михаил Маргаритов, се е оттеглил в пенсия след над 20-годишна кариера в Siemens.

Калин Иванов е завършил Технически университет – София (Факултет “Автоматика”), след което придобива следдипломна квалификация по мениджмънт и бизнес администрация в Париж, Франция.

Той има над 20 години опит като мениджър и лидер на търговски екипи, през осем от които заема висши ръководни позиции в различни компании и сектори на икономиката. През последните четири години той се занимава с развитие на мениджърски и търговски умения с резултатно-ориентиран коучинг подход. Възпитаник е на Ericson College International. „За мен възможността да поема ръководството на утвърден лидер в транспортния сектор като „Сименс Мобилити“ в България в толкова важен за дружеството момент е чест, но и сериозно предизвикателство”, казва Калин Иванов.

През следващите 12 месеца предстои финализирането на няколко емблематични проекта в сектора на мобилността у нас, включително доставката на метровлакове от серията Inspiro за трета линия на столичното метро, доставката на десет локомотива Smartron за „БДЖ - Пътнически превози”, както и пуска на основен участък от самата метролиния. „Убеден съм, че благодарение на професионализма на екипа на „Сименс Мобилити“ в България, на способността на Siemens за разработване и внедряване на иновации, както и на подкрепата на чуждестранните ни колеги, ще успеем да помогнем за по-нататъшното модернизиране на транспортната инфраструктура и подвижен състав на страната ни“, отбелязва Калин Иванов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във