Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Открита е обществената поръчка за надзор при изграждането на Югоизточния обход на Пловдив

Агенция „Пътна инфраструктура“ е обявила обществената поръчка за избор на изпълнител на надзора при изграждането на Югоизточния обход на град Пловдив. Индикативната стойност на поръчката е 750 хил. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 21 месеца, съобщават от пътната агенция. Кандидатите могат да подават оферти до 7 януари следващата година.

С построяването на този 4.8 км обходен път, транзитният трафик, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от град Пловдив.

Трасето на обхода ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж. п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград.

Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети.

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив.

В момента се провежда и тръжната процедура за избор на изпълнител на строителните работи. На 16 октомври тази година бяха отворени 12-те подадени оферти и работата на тръжната комисия по прегледа им продължава. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във