Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ОТЕ СЕ НАСТАНИ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

Космо Бългерия Мобайл (Cosmo Bulgaria Mobile), регистрираното в България дружество на гръцкия телеком ОТЕ, което ще се занимава с втората GSM-мрежа у нас, нае част от сградата на ул. Васил Левски 7 в столицата в непосредствена близост до Народния театър Иван Вазов. Анастасиос Михалохристас, изпълнителен директор на дружеството, което ще има инициали СВМ, подписа в четвъртък (25 януари) договор със собствениците на имота Кирил и Мариана Гендович.
Лиценза си за работа като мобилен оператор в България ОТЕ получи на 19 януари. Според Михалохристас, до покриването на първите 20% от територията на страната в СВМ ще работят не повече от 10-15 човека. Съдейки от документа, издаден от ДКД, това трябва да стане в рамките на шест месеца или до 19 юли 2001 година. За следващите етапи от разширяването компанията ще назначава необходимите й специалисти и служители с конкурс. Повече от 90 на сто от работните места в новия мобилен оператор ще бъдат заети от българи.
Още при получаването на лиценза изпълнителният директор на ОТЕ Панайотис Каргадос заяви, че вече се подготвят два или три потребителски пакета за плащане на сметки от страна на клиентите. Сред плановете на компанията е и да се кирилизира изпращането на СМС-съобщения между абонатите.
Изпълнителният директор на Космо Бългерия Мобайл Анастасиос Михалохристас е роден през април 1945 г. в Атина. Дипломант е на факултета по физика в Солунския университет. След това продължава квалификацията си в университета Карнеги Мелън в Питсбърг, където защитава докторска титла като електронен инженер със специалност Оптически системи. В ОТЕ е от 1977 г., като последната му позиция е на съветник по високите технологии в мениджърския екип. До неотдавна се е занимавал с проектите на гръцкия телеком в Армения и Румъния. Женен е, с една дъщеря, която е студентка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във