Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Отчуждават имоти за изграждане на още 19 км от автомагистрала "Хемус"

По решение на Министерския съвет се отчуждават имоти и части от имоти - частна собственост за изграждане на 19 км от автомагистрала "Хемус" от км 103+150 до км 122+260 между селата Дерманци и Каленик в област Ловеч.

Имотите са в землищата на град Угърчин, село Каленик и село Орляне и са определени съгласно одобрения подробен устройствен план - парцеларен план за трасето. Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция "Пътна инфраструктура".

Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождението на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Припомняме, че първа копка беше направена на 6 юни в още един участък от АМ "Хемус" - в отсечката Каленик - Славяни. Става дума за лот 3.1 от третия участък, който е от пътен възел "Каленик" до пътен възел "Славяни", където е връзката с отсечката Ловеч - Плевен. Дължината на лота е 10.16 км, а целият участък е 17 километра. Той е част от Лот 3 -  от п.в. "Каленик" до п.в. "Плевен" на път II-35, обслужващ град Плевен. Стойност на лота 163 млн. лева.

Изпълнител на обекта е държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД.

Facebook logo
Бъдете с нас и във