Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Отчитаме устойчив ръст при площите с малини и ягоди за последните три години

Едно от предизвикателствата, които срещат производителите, е недостигът на работна ръка, отбеляза земеделският министър Десислава Танева.

Министерство на земеделието, храните и горите отчита устойчив ръст при реколтираните площи с малини и ягоди за последните три години. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на откриването на Националното изложение и Фестивал на малината в град Лозница (Област Разград), които се организират от Националната асоциация на малинопрозиводителите и био ягодоплодните. Тя допълни, че от началото на кампанията по прибиране на малините са реколтирани около 15% от всички насаждения. „Кампанията по прибиране на ягодоплодните насаждения е към края си, като отчитаме много добри резултати“, подчерта министър Танева.
По думите й, Лозница е долината на малините, тъй като районът е с най-голям ръст на насаждения.  Фермерите се надяват , че този тренд на развитие ще продължи и занапред.

Едно от предизвикателствата, които срещат производителите, е недостигът на работна ръка. Предстоя срещи с Министерството на труда и социалната политика, по време на които ще търсим решение и ще се обсъждат предложения от различни браншови организации в тази област.

Facebook logo
Бъдете с нас и във