Банкеръ Daily

Управление и бизнес

От офиси на БДЖ ще купуваме билети за градския транспорт в София

Превозни документи за обществения транспорт в София ще се продават и в 19 офиса на БДЖ.

Центърът за градска мобилност, с инициативата на на зам.-кмета по транспорта Кристиан Кръстев, сключи договор с Българските държавни железници за съвместна дейност. Целта е да се даде още по-голяма възможност на пътниците да се снабдяват бързо и удобно с превозни документи.

"БДЖ приеха да бъдат наши партньори така, както преди това направиха Българския спортен тотализатор и Българските пощи", каза Димитър Дилчев, директор на Центъра за градска мобилност.

На касите на БДЖ ще се продават билети за еднократно пътуване, талони от по 10 билета, дневни карти. Касите, които ще ги предлагат, са на гарите в столицата, в офисите на БДЖ на НДК и на ул. „Гурко", както и на гарите в Горна Баня, Своге, Лакатник, Елин Пелин, Костенец, Ихтиман, Белово, в Перник - на гарата, на сп. "Метал" и на гара "Разпределителна", както и на спирка "Даскалово".

Това е първата стъпка от съвместната дейност между Центъра за градска мобилност и БДЖ. Вече се работи и по втората - синхронизиране на разписанията на влаковете с тези на обществения транспорт около гарите, включително и възможност пътниците да избират предварително и онлайн как да се придвижват по-удобно в града.

Продажбите на превозни документи започва от 1 февруари 2021 г., като приоритетно ще бъдат заредени касите на гарите в столицата. Последните проучвания на ЦГМ показват, че 8% от клиентите ни в момента предпочитат да пътуват с еднократен билет.

Превозни документи се продават в 61 бюра на ЦГМ, касите на метрото, 114 пощенски станции, 117 тото-пункта, в над 200 обекта на външни разпространители и във веригата от магазини 345.

Еднодневна карта за цялата градска мрежа може да се закупи и през мобилния телефон чрез регистрация в mpass.bg.

Facebook logo
Бъдете с нас и във