Банкеръ Daily

Управление и бизнес

От догодина: Летището на Санкт Петербург ще приема нискотарифни авиокомпании

От догодина нискотарифната авиокомпания Ryanair и други бюджетни превозвачи се очаква да започнат да летят от летището на Санкт Петербург, съобщи руското министерство на транспорта, цитирано от Ройтерс.

Ходът идва като част от плана на Русия за увеличаване туристическия поток към Санкт Петербург и ще означава по-голяма конкуренция за руските въздушни превозвачи, включително и за националния превозвач Aeroflot.

От министерството посочиха, че Ryanair, EasyJet, WizzAir, Volotea, Air Baltic и Fly One са проявили интерес към полетите от летище Пулково в Санкт Петербург, четвъртото по големина след трите московски.

Ведомството уточни, че компаниите са подали молби за полети от Пулково до 22 държави, сред които Великобритания, Германия и Франция.

За авиокомпаниите Русия ще въведе така наречения режим на "Открито небе" за период от пет години, което ще им позволи да летят до Санкт Петербург, без изискваните традиционни двустранни междуправителствени споразумения.

Решението е взето след въвеждането на специална електронна визова система за туристите, посещаващи Санкт Петербург, от която могат да се възползват граждани от 53 държави.

Facebook logo
Бъдете с нас и във