Банкеръ Daily

Управление и бизнес

От БЕХ отрекоха да са проверявани от ДАНС

"Не се извършва проверка на ДАНС в Българския енергиен холдинг (БЕХ)." Това се посочва в позиция на БЕХ във връзка с появили се публикации в медии. "Българският енергиен холдинг“ ЕАД винаги е работил и съдействал на проверяващите държавни институции, предоставяйки им необходимата информация. Извънредна проверка, извън регулярните и по сигнал, в БЕХ ЕАД към момента няма", се казва още в позицията.

За проверката първо съобщи БНТ. Според непотвърдена информация агенцията проверявала документите, свързани със строителството на българо-гръцката газова връзка. Инспекцията е започнала миналата седмица, съобщи БНР.

Пред bTV директорът на БЕХ Валентин Николов също казал, че се проверяват документите, свързани със строителството на българо-гръцката газова връзка. Проверявала се и сигурността на служебната информация, която се съхранява в холдинга.

Пред Нова телевизия изпълнителният директор на дружеството пък заявил, че става въпрос за рутинни проверки от страна на агенцията, както и за проверка по сигнал. Този сигнал, по думите на Николов, не засяга работата на Българския енергиен холдинг. По информация на NOVA става дума за подадения сигнал до служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков във връзка с изграждането на газовата връзка с Гърция, по който от силовото министерство образуваха проверка преди седмица. 

Лидерът на АБВ Румен Петков внесе сигнал, че от договора са извадени съоръжения без това да намали крайната цена. От проектната компания отговориха, че стойността на отпадналите поради липса на необходимост дейности ще бъде приспадната от плащанията към изпълнителя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във