Банкеръ Daily

Управление и бизнес

От "Автомагистрали - Черно море" отново на протест

Работниците и служителите от "Автомагистрали-Черно море" АД излизат във вторник на четвърти пореден протест заради неизплатени заплати, съобщиха от КНСБ. Пътните строители ще изразят своето недоволство от 11 часа пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Неиздължените вече няколко месеца от страна на държавата средства задълбочават кризата, предстои освобождаване на 800 души, уточняват от синдиката.

В позиция от името на синдикалната организация на КНСБ в "Автомагистрали-Черно море", адресирана до президента Румен Радев и министър-председателя Стефан Янев, се напомня, че от края на април работещите в Шумен правят опити да получат заработените средства за ремонта на автомагистрала "Тракия" от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройство. Строителите настояват за незабавно разплащане на цялата дължима сума от 36 887 662,42 лева.

Синдикалните действия нямат политически характер, а се борим единствено за правото си на труд и заплащане, се подчертава в позицията. Към протеста ще се присъединят и работниците и служителите на "ИСА 2000" ЕООД, които също имат имат да получават 18 892 732,60 лв. за ремонт на лявото платно на автомагистрала "Тракия".

Работниците и служителите на дружеството искат да им се плати за извършени, приети и въведени в експлоатация строително-монтажни работи на обект "Обособена позиция номер 3 - АМ "Тракия" на територията на областните пътни управления в София, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора, с дължина на пътната мрежа 241,904 км. Ремонтно-възстановителните работи по магистрата "Тракия" са от км 168+207 до км 185 - дясно платно за част "Пътна" и от км 184+883 до км 207+864, ляво и дясно платно за движение, част пътна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във