Банкеръ Daily

Управление и бизнес

От "Автомагистрали - Черно море" отново блокираха пътища

Работниците на "Автомагистрали-Черно море" и в петък затвориха за час възлово кръстовище по пътя от Русе към Варна в знак на протест срещу неизплатените им от държавата средства за извършената от тях работа. Организаторите на протеста обаче получиха актове от Областно пътно управление в Русе. 

Актове за блокиране на движението по път от републиканската пътна мрежа бяха съставени на организаторите на протеста от миналия петък и днес. Така синдикалните активисти Господин Янков и Пламен Петков понесоха персонална отговорност като организатори на протеста срещу неизплатените суми на дружеството "Автомагистрали-Черно море". На кръстовището по пътя към Варна дойдоха служители на Областното пътно управление в Русе, но те не пожелаха да коментират действията си, предаде БНР.

Според синдикалистите протестите им ще продължат, ако не бъдат изпълнени исканията им. Това е третият протест на работниците от шуменската пътно-строителна фирма, които чакат 37 милиона лева от държавната фирма "Автомагистрали" за месеците април и юни. 

Строителни работници протестират и на входа на Бургас. Автомобилите там чакат по около 10 мин. 

Кореспонденцията и срещите в МРРБ не са дали очаквания резултат.  От регионалното министерство са заявили, че те коректно са изпълнили възложените ремонти дейности, но АПИ е възложила работа за повече пари, отколкото е бюджетът и за тази година. Преди дни ресорният министър Виолета Комитова посочи, че сключването на договори за ремонтни дейности, без да е осигурен необходимият финансов ресурс, е практика в сектора. За да бъдат платени парите на строителните фирми, които са в същата ситуация, трябва да се актуализира бюджетът. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във