Банкеръ Daily

Управление и бизнес

От 2022 г.: Летищата във Великобритания ще използват 3D скенери за ръчен багаж

Дългите опашки по британските летища за проверка на ръчен багаж скоро може да приключат, след като правителството във Великобритания разпореди на летищата да въведат нови 3D скенери от 2022 година, предаде The Guardian.

Обявявайки плановете, Борис Джонсън каза, че скенерите ще намалят "неприятностите" за пътуващите. „Като прави пътуванията през летищата във Великобритания по-лесни от всякога, това ново оборудване ще помогне за засилване на жизненоважната роля, която нашите летища играят в осигуряването на позицията на Обединеното кралство като глобален център за търговия, туризъм и инвестиции“, заяви премиерът.

От летище "Хийтроу" казаха, че някои от новите скенери вече работят в отделни терминали, но докато технологията не бъде инсталирана изцяло, пътниците трябва да продължат да следват ограниченията, въведени през 2006 г. От летището заявиха още, че ще похарчат 50 милиона паунда за 3D скенери, които дават на служителите по сигурността много по-ясни изображения на предметите, намиращи се в багажа на пътниците и им позволяват да преглеждат съдържанието на чанта от множество ъгли.

"Хийтроу" обаче не е първият глобален център, който преминава към по-лесно сканиране на сигурността. Летището на Schipol в Амстердам вече е инсталирало скенерите, а в САЩ те се използват в Hartsfield-Jackson в Атланта и на O’Hare в Чикаго.

Facebook logo
Бъдете с нас и във