Банкеръ Daily

Управление и бизнес

От 1 ноември ресторанти и нощни клубове в София ще затварят в 23.30 часа

Заведенията за хранене и развлечения в София ще работят до 23.30 часа, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Заповедта влиза в сила от 1 ноември с решение на софийския оперативен щаб. Ограничението няма да важи за заведенията за бързо обслужване без възможност за настаняване.

Предложението за ограничаване на работното време на всички заведения идва от браншовите организации. Проверките на полицията и столичната здравна инспекция миналата нощ установиха работещи нощни заведения и опити да се заобикалят въведените ограничения, посочи Фандъкова. 

По думите й целта е с допълнителен контрол и дисциплина браншът да продължи да работи, а затворени остават само местата, на които дистанцията е невъзможна.

Кметът призова да носим маска на закрити обществени пространства, в това число в градския транспорт и в магазините, в които пазаруваме. Както и да спазваме дистанция от поне 1,5 м винаги, когато е възможно, включително и навън, както и да мием ръцете си с вода и сапун.

"Проверките на екипите на общината, полицията и здравната инспекция продължават. За последните 7 дни са съставили 260 предупредителни протокола, 75 акта за нарушения на Закона за здравето и са проверени 820 граждани, с наложена карантина", съобщи Йорданка Фандъкова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във