Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Освободиха трима заместник-министри на земеделието

Премиерът Кирил Петков издаде в понеделник заповед за освобождаване на трима зам.-министри в земеделието. С постовете си се разделят Явор Гечев, Крум Неделков и Георги Събев. Единствено мястото си запазва Атанас Добрев.

В новото правителство министър на земеделието е Иван Иванов от БСП.

В момента се извършва пълна вътрешна проверка на „Напоителни системи“. Резултатите от одита ще бъдат предоставени на прокуратурата както на българската, така и на европейската. Има сигнали за нарушения, които се инспектират, включително и опит за злоупотреба с европейски средства, за ремонт на напоителни съоръжения, които са в разрез с европейското законодателство. По тази причина съществува и опасност от налагане на финансови корекции, което ще се отрази и на цялостното финансово състояние на „Напоителни системи“, съобщи по-рано агроминистърът.

Първоначалните данни показват, че възлагането на ремонтите се е извършвало по непрозрачен начин, като има информация за нелоялни практики, като поставяне на дискриминационни условия. Общата сума на сключените договори за дейности по напоителни съоръжения е 107 млн. лв. „Допускам възможност да има промяна на ръководството. Но ще изчакам окончателната информация, за да се видят кои са отговорните лица и да се вземат финални решения“, поясни Иванов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във