Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Освободиха директора на Национален парк "Рила"

Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова отстрани Владимир Милушев от поста директор на Национален парк "Рила". Новината съобщи самият Милушев в профила си във Фейсбук. Със същата заповед е освободен и директорът на парк "Пирин" Валери Мечев. Милушев и Мечев бяха назначени за директори на двата парка в началото на март от редовния кабинет на Кирил Петков.

"Мотивите в заповедта са несправяне със служебните задължения. Общо взето това е липса на координация, липса на добро управление, липса на добър контрол. След като само няколко седмици по-рано в проверка, извършена от същото министерство, беше упоменато, че контролът на територията на Национален парк "Рила" е много добър. Няколко седмици по-късно с точно противоречив мотив е връчена заповедта за освобождаване", коментира пред bTV уволнението си Милушев. Той признава, че е назначен без конкурс, но причината била липса на време за процедурата.

Бившият директор на Национален парк "Рила" смята, че за периода от 7-8 месеца е успял да свърши много работа. "Успяхме да спрем например джиповете, които се качват нагоре към езерата. Успяхме, защото работихме заедно – с общината, с полицията, с районната дирекция по горите, с областната управа", изтъкна той.

Екоактивисти излязоха днес на протест срещу отстраняването на директорите на националните паркове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във