Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Освен експерт, новият шеф на НАП е културист

Румен Спецов

Служебното правителство смени в петък шефа на Националната агенция по приходите. С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на агенцията и на длъжността е назначен Румен Спецов. Оказа се, че Спецов освен експерт е и културист. 

Той е  висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност. В периода 2009 г. – 2015 г. Румен Спецов е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич.

Спецов е запален спортист и участва в държавните първенства по културизъм.  Роденият през 1974 г. експерт е републикански шампион по културизъм за ветерани от 2014 и 2015 г.  Той е подпомагал подготовката на състезатели в различни категории за турнири в България и чужбина. 

Също така Спецов е лицензиран съдия към Българска федерация по културизъм и фитнес. През 2016 г. участва във втория сезон на "Супер промяна" като ръководител на един от отборите. Тогава го описват като един от "най-успешните културисти в България". Има над 20-годишен стаж в спорта, тренирал е още хандбал, лека атлетика и бойни изкуства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във