Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Остава проблемът с нерегламентираните превози на пътници

За ограничаването на нерегламентираните превози на пътници с леки автомобили ще се търси съдействието от всички компетентни органи. Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров обсъди с представители на автобусния бранш основните въпроси, които стоят пред сектора на автобусните превози. "Ще бъдат предприети необходимите действия за засилване на контрола над нерегламентираните превози на пътници. Разпоредил съм ръководството на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ да създаде необходимата организация за извършването на специализирани проверки, най-вече в районите на летищата и граничните пунктове“.

По отношение на превозите на туристи с леки автомобили и предложенията тази дейност да бъде регламентирана, министърът очаква възможно най-скоро да се проведе среща между експерти от Министерството на туризма, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и представители на бизнеса, на която да бъде обсъден този въпрос.

Дискутирани са и изменения на Наредба № 2 за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси. Договорено е било текстовете на наредбата да бъдат обсъдени в работна група на експертно ниво и с участието на представители на бранша и при нужда да бъдат прецизирани.

От бранша са поставили въпроса и за възможностите за подкрепа на сектора от държавата. Министър Георги Тодоров е отбелязал, че ще бъде проучена възможността за осигуряване на европейско финансиране чрез оперативните програми.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във