Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Осигурени са 10 млн. лева за "Автомагистрали – Черно море"

Министерството на регионалното развитие и благоустройството осигури 10 млн. лв. за първоначално плащане на "Автомагистрали – Черно море" АД през бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура". Сумата ще бъде платена за извършени от фирмата дейности при ремонта на магистрала "Тракия" в участъка между Чирпан и Стара Загора. АПИ ще плати средствата на държавното дружество "Автомагистрали", което има сключен договор с компанията за изпълнение на строителните дейности.

В понеделник строителният министър Виолета Комитова се срещна с представители на "Автомагистрали – Черно море" и на КНСБ във връзка със забавени плащания към фирмата за изпълнени от нея ремонтни дейности в участъка между Чирпан и Стара Загора на магистрала "Тракия". 

Извършената от строителната фирма работа е приета, стана ясно по време на срещата. А регионалното министерство увери представителите на фирмата и на синдикалната организация, че се работи за осигуряване на необходимия финансов ресурс за изплащане на дължимата сума, която възлиза на около 40 млн. лв.

Възможните източници на средства са от бюджета или чрез бюджета на държаната "Автомагистрали". Проучва се финансовото състояние на държавната компания, за да се прецени дали фирмата може да плати необходимите средства. Предстои провеждане на среща с нейното ново ръководство.

Зам.-министър Тодор Анастасов информира, че запорът на сметките на "Автомагистрали" е премахнат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във