Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Осигурен е "зелен коридор" и за стоките към Грузия, Армения и Азербайджан

Интерактивна карта показва маршрутите на „зелените коридори“ за доставка на стоки, по които транзитният трафик преминава през територията на България. Тя съдържа и полезна информация за зоните за отдих по „зелените трасета“.

Два нови маршрута са добавени в интерактивната карта на "зелените коридори" за доставка на стоки, по които транзитният трафик преминава през територията на България. Това е трасето от ГКПП "Дунав мост 1" при Русе до ГКПП "Кулата" по първокласните пътища I-5 Русе - Бяла и I-3 Бяла - Ботевград към АМ "Хемус"” и оттам по Северната скоростна тангента, Западната дъга на Софийския околовръстен път към АМ „Струма” и път I-1 до гръцката граница.

Вторият маршрут е по направлението на АМ „Тракия” до ГКПП пристанище Бургас, откъдето чрез фериботната линия “Дружба” се осъществява връзката между Европа и Кавказ и преминава трафикът от Бургас до Батуми в Грузия, а от там и към Армения и Азербайджан.

Интерактивна карта показва маршрутите на „зелените коридори“ за доставка на стоки, по които транзитният трафик преминава през територията на България, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Тя съдържа и полезна информация за зоните за отдих по „зелените трасета“.

От картата шофьорите могат да видят по определения маршрут, по който преминават, какви условия предлагат местата за отдих и почивка, брой места за спиране, санитарен възел, възможност за купуване на храна, наличие на интернет, автомивка, осветление и видеоконтрол на паркинга, възможност за зареждане на гориво, най-близка спешна помощ, брой места за зареждане на хладилни превозни средства и други.

„Зелени коридори“ за доставка на стоки бяха въведени от Европейската комисия с цел ограничение на разпространението на COVID-19. Основните трасета на „зелените коридори“ преминават по маршрутите, част от европейската транспортна мрежа, и свързват ГКПП „Калотина“ с ГКПП „Капитан Андреево“ и с ГКПП „Капитан Петко войвода“, ГКПП „Дунав мост 2“ при Видин с ГКПП „Кулата“, ГКПП „Дунав мост 1“ при Русе с ГКПП „Капитан Андреево“ и с ГКПП „Капитан Петко войвода“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във