Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Още правителствени харчове: 538 хил. лева за три общини

Премиерът Бойко Борисов свика извънредно правителствено заседание в петък. Бяха раздадени 537 890 лева на три общини в страната. Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. "Продължаваме да подпомагаме всички общини в страната. Реагираме при необходимост и веднага взимаме бързи и адекватни решения", каза Борисов. Предизборната реторика очевидно вече не се използва само джипката по време на обиколките из страната, а намери мястото си и в Министерския съвет. 

Традиционно кметовете на въпросните общини бяха "строени" до премиера, за да му благодарят.

На община Враца се отпускат близо 110 000 лева. С 79 000 лева ще бъдат изградена подпорна стена, бетонов тротоар и парапет по цялата дължина на стената в село Баница. "С тези средства ще се реши един дългогодишен проблем в селото, който беше активиран през месец февруари от дъждовете. Образува се свлачище и трябва да се изгради подпорна стена, защото в противен случай се застрашават два жилищни имота и има опасност от разрушаването на републиканския път Враца – Оряхово", каза кметът на село Баница Владимир Вълов. Кабинетът предостави още 29 327 лева на община Враца за ремонт на покрива на административната сграда на ул. „Георги Бенковски“ 13 в града.

"По бюджета на община Ботевград предоставяме 184 200 лева за възстановяване на мост в село Новачене", съобщи министър-председателят. Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов посочи, че съоръжението е от голямо значение за жителите на село Новачене. "Мостът свързва двете части на селото, поставен е преди десетки години. Убеден съм, че с оказаната от държавата помощ ще решим един важен проблем", добави Гавалюгов. Той информира премиера, че предстои скоро да започне ремонтът на болницата в Ботевград, за който правителството отпусна 3,5 милиона лева в края на миналата година.

За авариен ремонт на пътя Юндола - с. Черна Места/с. Смолево - село Бел Камен се предоставят 245 360 лева на община Якоруда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във