Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Още по 2.4 млн. лв. за ремонт на стадионите на "Ботев" и "Локо" - Пловдив

До седмица се очаква да има окончателна яснота кои точно дейности ще могат да бъдат извършени в първия етап от строежа и реконструкцията на  стадион „Христо Ботев“. Това съобщиха от община Пловдив след срещата на заместник-кметът по строителство Пламен Райчев с проектанта на стадиона арх. Георги Савов.

Архитектът е представил през заместник-кмета количествената сметка за първия етап на ремонта по преработките на проекта за спортното съоръжение. Тя е предадена на строителя, който до седмица трябва да я остойности и със сметката ще бъдат запознати феновете на клуба и всички заинтересовани пловдивчани.

„Преработването на проекта се налага, за да се определят обособени зони, които ще се изпълняват на първи етап. Това ще позволи поетапно въвеждане в експлоатация на отделните части на стадиона, без да бъде променяна проектната документация. Същевременно ще даде възможност на следващи етапи проектът да бъде изпълняван и въвеждан в експлоатация до пълното му реализиране“, пояснява арх. Савов.

Заместник-кметът Райчев пък съобщи, че вече има яснота колко ще са останалите допълнителни средства, които трябват за стадиона на жълто-черните. „Запознахме се с офертите за седалки на стадиона, които отговарят на изискванията за лицензиране и е ясно, че за 18 777 седалки ще са необходими 2 млн. лева. Теренът на стадиона ще струва 90 хиляди лева, а още 294 хиляди са необходими за преработване на проекта“, пояснява Райчев.

Още на предстоящата сесия на Общински съвет – Пловдив ще бъде внесена докладна записка, с която ще бъде предложено на съветниците да гласуват отпускане на необходимите 2.4 милиона лева за стадион „Христо Ботев“.  По изричното настояване на кмета Здравко Димитров, на същата сесия ще бъде предложено да бъде отпусната подобна сума и за другия пловдивски отбор "Локомотив". Преди месец кметът се ангажира пред фенове на черно-белите да предложи и за тях реципрочна сума, като двете предложения да бъдат разгледани и гласувани на една и съща сесия на местния парламент.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във