Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Още 240 км и магистрала "Хемус" е готова

Огромен напредък има по изграждането на автомагистрала "Хемус". Строи се, както сме обещали, което помага също за заетостта и за икономиката на страната, каза премиерът Бойко Борисов, който заедно със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира изграждането на участъка от пътен възел „Боаза“ до пресичането с пътя Луковит-Угърчин.

На отсечката, която е с дължина близо 16 км, се почиства теренът, изграждат се водостоци, извършват се изкопно-насипни работи, изгражда се колекторна система, както и два селскостопански подлеза. Ще бъдат изградени два пътни възела, четири моста и два виадукта. От цялата магистрала Хемус остават за изграждане общо 240 км, като прогнозата е до 2024 г. аутобанът да бъде завършен от София до Варна. 

За строителството на магистралата Агенция „Пътна инфраструктура“ вчера разплати нови 19 006 099,97 лв. за участъка Белокопитово-Буховци. По време на инспекцията на участъка работниците увериха премиера, че са получили заплатите си преди предстоящите празници.

„Виждате за колко кратко време, какъв огромен напредък има и то във време на криза“, отбеляза  Борисов и допълни, че е важно  газопроводите и инфраструктурните проекти да продължат да се изграждат и където може, да се работи. По този начин оборотите на държавата ще продължат да работят, макар и забавено в момент, когато заради пандемията икономиката на света е спряла. Борисов напомни, че е важно да се работи като се спазват всички мерки за безопасност.

Премиерът отново призова гражданите заради коронавируса да останат по домовете си, като изтъкна, че това е доказано най-добрата мярка. 

 „Моите опасения са, че това разпускане в следващите дни ще доведе до бум. Бройте след Великден 6-7 дни и ще броим дали сме били дисциплинирана и отговорна нация“, заяви Борисов и добави, че с неспазването на мерките на практика се наказват тези, които са спазвали дисциплина. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във