Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Още 1000 нови работни места се създават във Враца със завода на "Теклас-България"

Генералният директор на холдинга Неби Анъл и кметът Калин Каменов (вляво) подписаха на договора за изграждане на производствената база в града, в която ще се инвестират над 22 млн. лева.

С изграждането на завод на "Теклас-България" ЕАД във Враца ще бъдат разкрити поетапно още 1 000 нови работни места. Това заяви генералният директор на холдинга на официалната церемония по подписване на договора с кмета Калин Каменов, съобщиха от общинската пресслужба. Предвижда се до началото на другата година производствената база в града да бъде завършена, като инвестицията е в размер на над 22 милиона лева, а първоначалният брой на заетите лица ще е 500. Инвеститорът коментира, че средната работна заплата на служителите на фирмата в България е 1 500 лева.

"За мен е голямо удоволствие, че в навечерието на един от светлите християнски празници - Великден, имаме повод за добри новини - подписваме договор с нов инвеститор - "Теклас". Холдингът е с над 20-годишна история и работи с редица световни марки автомобили. Уверен съм, че с разкриването на завод, мястото на Враца на международната карта на автомобилната индустрия ще се затвърди. С моя екип и представители на инвеститора ще положим необходимите усилия, така че съвсем скоро да бъде издадено разрешителното за строеж, а в другата година по това време - да открием новия завод. С реализирането на инвестициите на "МД Електроник" и "Теклас", в района между ж.к. "Сениче" и квартал "Кулата" ще се обособи нова индустриална зона", подчертава кметът Каменов преди подписването на договора.

Генералният директор на холдинга Неби Анъл е запознал присъстващите с историята на компанията, производствената мощност и плановете за развитие. "Произвеждаме каучукови и пластмасови съединения за всички марки автомобили, като 100% от продукцията е предназначена за Европа, Азия и Северна Америка. Имаме бази и логистични центрове в шест държави в света, а най-голямото предприятие се намира в България, с ангажирани 2 500 работника в производството. Предпочетохме Враца, тъй като е град с перспектива и възможности за развитие. Искам да подчертая, че тук ще се сглобяват отделните сегменти, като ще се фокусираме върху части за електро- и хибридни автомобили. Първоначално ще стартираме с 500 работни места, но вярвам, че с темповете на работа ще увеличим броя им до 1 000 заети лица. Благодаря на кмета Каменов, на неговия екип и се надявам, че инвестицията ще донесе много ползи за вашия град и регион", отбелязва Неби Алън.

Подписването на договора с новия инвеститор е резултат от усилена работа и синхрон между местната и изпълнителната власт. Срещата е приключила с подписването на договора за покупко-продажба на общинския имот, разположен между ж.к. "Сениче" и квартал "Кулата", където ще се изгради заводът.

На събитието са присъствали още прокуристът на "Теклас-България" ЕАД - Георги Георгиев, председателят на Общинския съвет във Враца - Румен Антов, общински съветници, заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, главният архитект Чавдар Спасов, кметове на населени места, представители на институции и граждани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във