Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Още 100 млн.лв. за разбити пътища

Правителството отпусна 100 млн. лв. от държавния бюджет за спешни ремонти на републиканските пътища. Приоритет ще са най-натоварените отсечки и тези, които са в най-тежко състояние. 

"Средствата трябва да се усвоят до края на годината. За целта се подготвят проекти за рехабилитация, ремонт, реконструкция  и осигуряване на безопасност и сигурност на пътищата. Анализът по проектите с Агенция "Пътна инфраструктура" ще започне още сега",  заяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков след заседанието на кабинета на 7 септември.  

Най-голяма част от предвидените средства ще отидат за ремонти в столицата. Първият обект ще е Околовръстният път в отсечката между бул. "Ботевградско шосе“ и автомагистрала "Тракия“. Парите ще бъде насочени и към изхода на София в посока Перник - от кв. "Княжево“, през Владая до пътния възел на автомагистрала "Люлин“ преди Перник. Там предстои пълна рехабилитация, изграждане на светофарни уредби за реверсивно движение в пиковите часове - вечер в посока Перник и сутрин в посока София ще има по две ленти.  

Пътят Варна - "Златни пясъци" също е сред приоритетните, защото е в лошо състояние. 

Министър Нанков обеща, че ще бъдат ремонтирани и други трасета, приоритетно в Северна България. 

Неотдавна кабинетът отново предостави средства за пътна инфраструктура. На 31 август започна строежът на 6 км от аутобана "Струма" между Благоевград и Крупник, а седмица по-късно бе подновена поръчката за тунела "Железница", който попада в участъка на лот 3 от магистралата. Стойността на договора е 186 млн. лева.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във