Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Организации създават кризисен щаб за спасение на туризма

Утре ще бъде създаден Национален кризисен щаб за спасение на туризма. Двете най-големи обединения в бранша - Алиансът на туристическата индустрия в България и Конфедерацията на българския туристически бизнес, се обединяват за общи действия срещу затваряне на заведенията, липсата на адекватни обезщетения при налагането на COVID-мерки и неоснователното поскъпване на тока.

Националният кризисен щаб за спасение на туризма в България ще обедини усилията на бизнеса и ще координира действията на различните му представители за защита на интересите му. От двете организации подчертават, че действията им нямат да имат политически характер и с тях няма да се преследват политически цели.

"Това са двете най-големите, няма по-големи от тях в бранша. Обединяваме се, никога досега не е правено. Утре на обяд подписваме меморандум за общи действия. Преди това ще подпишем и Етичен кодекс за всички наши действия и правила на работа, като това нещо е нещо историческо, досега никога не се е правило.

Имаме няколко точки , по които ще работим. Едната е в неправомерното затваряне. Другата точка - когато се затваря ние искаме да се заплаща, искаме ДДС-то да е постоянна мярка", каза председателят на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи Златко Златанов. 

Двете организации се присъединяват и към насрочения за утре от 15:00 ч. национален протест пред сградата на парламента. Демонстрацията е подкрепена от множество организации, чието оцеляване е поставено на карта с въвеждането на новите мерки. Протестът цели да покаже недоволството им от липсата на компенсации за пострадалите сектори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във